Module trekken/uitvallen aan de lijn

Als je hond trekt als een Brabants trekpaard of uitvalt naar al wat beweegt in het voorbijgaan.

Deze module richt zich dus op alle eigenaren die ervaren dat hun hond trekt en/of uitvalt aan de lijn.

Tijdens het individuele intake gesprek nemen we ruim de tijd om nauwkeurig het probleemgedrag te analyseren en zoeken we naar de oorzaak .

Daarna volgt een theorielesje waarin je inzicht krijgt in de remediëringsmethode. Omdat clickertraining hiervan een onderdeel is, volgt ook een tweede korte theorieles die deze trainingstechniek toelicht.

Eenmaal deze inleidingen achter de rug, is het tijd voor de praktijk. De eerste sessies zijn kort en gaan door in een prikkelarme omgeving, bij voorkeur bij je thuis. Van zodra de resultaten gunstig geëvalueerd worden, gaan de sessies door op een voor de hond vreemde plaats. De prikkels worden dan op een gecontroleerde manier geïntroduceerd. Ook de duurtijd van de oefensessie wordt opgebouwd.

Er zijn in het totaal een 10 -tal sessies, waarbij het belangrijk is dat de oefensessies met korte regelmaat op elkaar volgen.

De mate van succes hangt af van veel factoren, waaronder het buiten de lessenreeks om, consequent toepassen van de aangeleerde vaardigheden en de intensiteit van zelf oefenen.

Kostprijs €460,-

*verplaatsingskost (uitgezonderd Zedelgem) € 0,5/km