Ontspannen leren wandelen

Sociale Wandeling

wandelen

Voor bijna elke hondeneigenaar die ik ken is de hond uitlaten geen klus, maar een hoogtepunt van elke dag. Wat geeft er meer voldoening dan je hond zien genieten van zijn wandeling in het bos, aan het strand of een ommetje in de buurt. Een praatje met andere wandelaars een ontmoeting met andere honden, het staat allemaal hoog op het verlanglijstje van de verwachtingen.

De teleurstelling is dan ook groot als dit allemaal niet vanzelfsprekend is. Omdat je hond het moeilijk heeft met deze ontmoetingen, uitvalt naar alles wat je tegenkomt of gewoon de tegels uit de grond trekt.

Dan kom jij in aanmerking voor dit leertraject. Deze social walk groep, leert je omgaan met het probleemgedrag en uiteindelijk ga je op stap in een groep andere honden om tot een harmonieuze wandeling te komen.

Wat is een sociale wandeling?

Tijdens een sociale wandeling loop je met een groepje honden op gepaste afstand van elkaar. Je kunt dat op twee manieren doen. Achter elkaar of naast elkaar. Op beide manieren krijgen de honden de mogelijkheid om de andere hond te observeren en de communicatie van de andere hond op te pikken. Doordat de afstand van de honden steeds zo groot is als nodig om zich ontspannen te voelen, leren ze wat normaal hondengedrag is.

Waarom een sociale wandeling:

Honden worden beter in dezelfde omgeving te zijn met andere honden zonder grote opwinding te ervaren. Als resultaat zie je rustigere honden in alle wandelingen.Maar we willen meer doen, we willen ook de eigenaren meer handvatten geven om hun hond te begeleiden om in deze rustige staat te blijven.

  • Je leert tijdens de wandeling:
  • je eigen hond beter begrijpen door te observeren.
  • kennis over communicatie tussen honden.
  • subtiele stress-signalen van je hond herkennen.
  • anticiperen op lichaamstaal van je hond.
  • reactief gedrag voorkomen.
  • vaardigheden om je hond te begeleiden bij het omgaan met verschillende moeilijke prikkels.
  • bruikbare begeleidingstechnieken voor onderweg.
  • ontspannen lopen en rust over te brengen op je hond.

Hoe gaan we te werk?

Aan de hand van een een intake gesprek zoeken we de oorzaak van het probleem en een evaluatie van de wandeling.

Hieruit kan ofwel een advies gegeven worden om direct in de sociale wandeling te stappen of eerst nog een individueel traject te volgen.

Een theorieles over hondentaal geeft je de nodige inzichten om je hond en anderen honden beter te begrijpen

Toepassen van de juiste lijntechniek

Kostprijs:

Intake, evaluatie wandeling en theorieles/lijntechniek € 160,-

Groepssessies € 25,-

Je wordt gecoached door een team van gedragsdeskundigen Debrabander Ann, Lepaire Tine, Duvivier Marianne en mezelf. Minstens 2 van ons zijn altijd aanwezig.